martes, 12 de abril de 2016

Yu Sul. Les tècniques de projecció

Al igual que ens resulta difícil entendre el Hapkido sense tècniques de luxació, cops, o caigudes espectaculars (Nak Bop), també cal tenir molt present les diverses formes de projecció. Per entendre un art com el Hapkido, cal entendre les tècniques que el conformen. 
Les "tècniques suaus" o Yu Sul, són un pilar bàsic en l'aprenentatge de qualsevol art marcial complert. Aquestes, ens permeten treballar el nostre equilibri, el desequilibri del nostre company, la coordinació i el control del nostre cos, però sobre tot ens ha de mantenir alerta, donat que cada projecció es sap com comença, però difícilment com acaba.
Quan ens projecten, es important arribar a un estat de relaxació just, que faci que el nostre cos s'adapti al de l'adversari que ens projecta durant l'entrenament. D'aquesta manera qui ens fa la projecció podrà comprovar si aplica correctament la tècnica depenent de com i del lloc on caigui  l'oponent . Quan hom cau en una superfície tova, com la que acostuma trobar-se en els "dojangs", no tenim por costum focalitzar la caiguda com a una elevada situació de risc, fet que variaria radicalment si la superfície de caiguda fos sobre la que caminem regularment. Com que tot el que entrenem en el gimnàs preveu una utilitat en la vida real, cal que allò que fem durant l'entrenament, ho fem mantenint una actitud d'alerta i millora. Només d'aquesta manera aconseguirem caure sense fer-nos mal, tot projectant d'una manera eficient i eficaç, d'una manera suau, aplicant YU SUL.

No hay comentarios:

Publicar un comentario