jueves, 18 de febrero de 2016

La concentració


'NÚNCA HUBIERA PODIDO HACER LO QUE HE HECHO SIN LOS HÁBITOS DE PUNTUALIDAD, ORDEN Y DILIGÉNCIA QUE FAVORECIERON MI DETERMINACIÓN DE CONCENTRAR TODO MI SER EN LA OBRA EMPRENDIDA' 
Charles Dickens

Justament aquesta actitud i determinació, fan possible que hom sigui capaç d'aconseguir allò que es proposa. En la pràctica del Hapkido, es especialment important la concentració. Quan entrenem, i si ho fem bé, haurem d'estar preparats i per tan concentrats en repel·lir qualsevol atac provinent del/s nostre/s companys/es. En ocasions, i parlo per experiència pròpia, aturar-se a pensar quina es la tècnica que s'ha d'emprar, pot esdevenir desastrós. Es a dir, pot comportar-nos alguna lesió. Durant l'entrenament si això ens passa, la lesió serà lleu, donat que la intensitat en les accions ofensives de risc acostumen a tenir un nivell mitjà-baix. Justament la categorització d'aquest nivell, ens indica que ja pressuposem que el nostre company pot no estar concentrar correctament, i es per això que l'acostumem a mantenir a nivells de risc mínim. Però tot i així, sempre hi ha algun petit accident. Recordo haver avisat a algú que li anava a fer una tècnica d'escombrada molt ràpida, i haver-lo escombrat del tot, ensopegant fortament al terra. Això, normalment no passa, ja que un cop avisat el company aquest salta, però si la teva ment està en d'altres afers, llavors la ensopegada serà pràcticament inevitable. 
Un cop de peu, un cop de puny, una ganivetada (ganivet de fusta), etc. Tots aquest elements entre d'altres, són els que fem servir de manera habitual a l'hora d'entrenar, i qualsevol d'aquestes aplicacions tècniques pot provocar-nos un patiment no desitjat si no estem preparats per actuar en la nostra defensa.

Cal que ens concentrem decididament en tot allò que fem. Crec que no caldria dir que en la pràctica de les arts marcials això ha de ser una "conditio sine qua non", però tot i així ho dic, experiència imagino.


Aquestes imatges mostren aplicacions tècniques defensives, sobre accions ofensives contundents.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario