domingo, 12 de marzo de 2017

El Yop Chagui (cop de peu lateral)

El Hapkido disposa en el seu arsenal tècnic, d'una immensa quantitat de cops de peu, entre els quals en destaca un de bàsic, el cop de peu lateral o Yop Chagui.
Aquesta tècnica existeix en la majoria d'arts marcials que inclouen tècniques de cames en la seva pràctica, ara bé, segons l'estil, s'observen diferencies tècniques.
Des de el meu punt de vista, aquesta es una tècnica que en veure-la executar, mostra de manera inequívoca la qualitat de l'artista marcial que la realitza, o almenys, deixa entreveure la seva habilitat en tècniques de cama. En els seus orígens, sembla ser que utilitzada en salt, era una tècnica emprada per a descavalcar genets en el camp de batalla. Des del terra, i ben executada, és un cop de peu molt contundent, que permet ser veloç, precís i potent, qualitats sense dubte que eleven aquesta tècnica a una de les primeres posicions en eficàcia. 
Crec que el Yop Chagui, en les seves múltiples aplicacions (baixa, mitja, alta, en gir o en salt) permet a l'artista marcial mantenir la il·lusió de la millora permanent, ja que un cop s'executa, sembla donar la sensació que es pugui millorar, fent-la més eficaç encara.
Com en la majoria de tècniques del nostre estil de Hapkido, tot el cos acompanya a la part del cos amb la que colpejem, en aquest cas, és el lateral del taló el que ha d'impactar en l'objectiu. D'aquesta manera potenciem al màxim la força que ens bé donada pel producte de la massa i de l'acceleració.

Yop Chagui _ Cop de peu lateral

No hay comentarios:

Publicar un comentario