domingo, 6 de diciembre de 2015

La confiança


La paraula confiança ens expressa una multitud de idees i pensaments. Si extrapolem aquesta idees i pensaments, els de la confiança, en el marc de la pràctica de les arts marcials, podem identificar diferents punts de vista. Per una banda el de l'alumne vers al seu instructor, i per una altre la purament identificada amb l'alumne o/i instructor artista marcial. 
En la primera l'alumne a de poder tenir o percebre una ferma esperança en algú o en alguna cosa, o el que es el mateix, a de poder esperar que ni el seu instructor ni l'art marcial que practica el decepcionin.
Cal tenir en compte, que la confiança no ha de permetre caure en una familiaritat o llibertat excessiva, sinó en fomentar el respecte mutu.
En la segona, cal que tinguem seguretat en nosaltres mateixos. L'ànim, l'alè i el vigor per a obrar, identifiquen sense dubte, característiques fonamentals dels artistes marcials.
Quan de l'aprenentatge en el seu conjunt, se'n desprèn la confiança en un mateix, hom esdevé un canvi, un canvi a millor. Un canvi que el farà ser capaç de superar reptes, superar pors, en definitiva el farà eficaç. La inseguretat, les pors i la falta de confiança, dificulten l'aprenentatge en qualsevol àmbit, en el Hapkido, superar tot això es la nostra primera assignatura. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario